Gelukkige koeien op Koeweidehof (+ foto’s)

De dag van de Landbouw bracht een grote menigte op de been. De belangstelling voor onze landbouwers en hun moderne technieken blijft groot. Dat kon je ook merken op het Koeweidehof van de familie Vanderstraeten in de Koeweidestraat in Merchtem.

Met de wagen maar vooral ook met de fiets waren een paar duizend nieuwsgierigen naar het Koeweidehof gekomen om er een kijkje te nemen in de hypermoderne stallen voor melk- en vleeskoeien, de pocketvergister die elektriciteit opwerkt uit koemest, de automaat voor aardappelen en grondwitloof en nog zoveel meer.

Terwijl in de stallen rondleidingen werden gegeven konden de bezoekers buiten genieten van heel wat animatie, o.m. wimpelen en vendelen door de KLJ-jongeren, het melken van nepkoeien, een springkasteel en meer van dat. Uiteraard werd er ook gezorgd voor een hapje en een drankje. En dat is altijd mooi meegenomen voor de Boergondische Vlaming.

Maar het belangrijkste was toch dat de bezoekers met een ander idee naar huis gingen dan ze gekomen waren: de boerenstiel is nog altijd een zware stiel maar er wordt kwaliteit geleverd. Kwaliteit die om een eerlijke prijs vraagt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk