Voetbaloverzicht : VK Liedekerke pakt scalp FC Merchtem 2000

FC Merchtem 2000 ging in eigen huis zwaar onderuit al strijde het lange tijd met ongelijke wapens. De thuisploeg kreeg in de openingsfase de beste kansen maar Sarrouj en Van Den Broeck lieten wenkende mogelijkheden onbenut. Op het halfuur werd Médard uitgesloten, meteen het kantelmoment in de wedstrijd. Met een lobbal opende Desaegher de score. De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamers en Dillens maakte meteen de 0-2. Weer Desaegher zorgde nog voor het uur voor de beslissende 0-3. Gaudi kon nog milderen tot 1-3, Desaegher scoorde zijn derde en legde de 1-4 eindscore vast. De gastheren eindigden de partij met z’n negenen na rood voor Vrancaert.

Animo in tweede provinciale

De toeschouwers werden in tweede C verwend met veel doelpunten. KFC Meise ontving BX Brussels. De thuisploeg kwam drie keer op voorsprong, maar evenveel keren kwamen de bezoekers langszij.VC Groot Dilbeek kwam tegen SK Leeuw al snel 0-2 voor maar doelman Neroli incasseerde rood en Taurin bracht vanop de stip de spanning weer in de wedstrijd. Ondanks de numerieke minderheid liepen de bezoekers verrassend uit tot 1-4 via Alouat en Ambrogetti. Timmermans en Taurin scoorden voor de thuisploeg maar meer dan de 3-4 eindstand zat er niet meer in.

Eerste puntenverlies Relegem

Sint-Jozef Londerzeel heeft leider Toekomst Relegem het eerste puntenverlies toegediend. Scheers had zijn team op voorsprong getrapt en het zag er lange tijd naar uit dat de thuisploeg voor de verrassing van de namiddag ging zorgen. Roel Van Den Brande scoorde een kwartier voor tijd de gelijkmaker en wendde zo de eerste nederlaag van het seizoen af.

Het ambitieuze Asse-Zellik kon opnieuw niet winnen. Tegen Peizegem kwam de titelfavoriet al na twee minuten op achterstand. Di Consoli prikte net voor rust de gelijkmaker tegen de netten. Op het uur scoorde bezoeker Van Steenhuyzen zijn tweede van de dag en wederom dankte Asse-Zellik Di Consoli die de 2-2 uit de brand sleepte.

Kempeneers bracht Asse-Ter-Heide in derby tegen Mazenzele op voorsprong. De Jonge wiste de vroege voorsprong even later uit en na de pauze stond er geen maat op de thuisploeg. Van Den Nest maakte de 2-1 en De Coninck telde de nieuwkomers in derde provinciale net voor affluiten helemaal uit.

Topartikels bij Goeiedag.be