VIDEO: Brutaal en zinloos geweld aan station Aalst

Gisteravond werd aan het station van Aalst de 14-jarige Axel De Cort uit Baasrode in elkaar geslagen door een twintigtal jongeren. Zijn mama plaatste het filmpje op Facebook. Enkele daders zijn al opgepakt.

‘Ik twijfelde eerst omdat het expliciet was maar ik ben blij dat toch al enkele namen van de daders heeft opgeleverd’, verklaart ze. De jongeman nam het op voor een vriend die belaagd werd door een grote groep tieners, na een eerder incident op school.

‘Ik zei dat ze met zoveel niet tegen één persoon moesten vechten en dat ze het beter konden uitpraten’, doet hij het verhaal.

‘Maar dan kreeg ik die groep tegen mij en sloegen en boksten ze meermaals op mijn hoofd. Vrienden die tussenbeide wilden komen, werden weggeduwd. Uiteindelijk kwam de politie ter plaatse waardoor het stopte en ik afgevoerd werd naar het ziekenhuis.’

Ook burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) veroordeelt scherp het zinloos geweld.