KSJ, KSA en VKSJ voortaan één beweging

KSJ-KSA-VKSJ kondigde eerder dit jaar tijdens het Groepsleidingscongres aan dat vanaf september 2015 de naam van de koepelorganisatie wijzigt in KSA en dat het koningsblauw de kleur van het uniformhemd wordt.

Na heel wat denkwerk de afgelopen jaren, koos de koepel voor een bestaande, al gekende naam binnen de jeugdbeweging en in Vlaanderen. De betekenis van de naam KSA blijft ook overeind : Katholieke Studenten Actie.

Op deze wijze wil men streven naar meer eenheid om aan de buitenwereld duidelijk te maken dat KSJ, KSA en VKSJ één beweging is, om de verbondenheid binnen de beweging te versterken, om de wervingskracht en herkenbaarheid te vergroten en om onze beperkte middelen efficiënter te kunnen inzetten.

De jeugdbeweging zette de verandering in heel Vlaanderen extra in de verf met een algemeen kick-offmoment op zaterdag 5 september 2015. Deze actie vormde meteen de start van het nieuwe jaarthema: ‘Werkelijk Opmerkelijk’.

Topartikels editie Ninove-Dender