Barbecue ten voordele van kerstfeest

Een handvol vrijwilligers die zichzelf ‘De Vrienden’ noemen, organiseren op zaterdag 15 augustus voor de elfde keer een barbecue waarvan de opbrengst gebruikt wordt om op kerstdag een kerstmenu aan te bieden aan Ninovieters die anders niet in de mogelijkheid zijn om dit feest te vieren.

‘De voorbije jaren hebben we gemerkt dat dit gratis kerstfeest niet alleen heel belangrijk is voor deze mensen, maar voor velen onder hen is dit ook het enige moment dat ze even uit hun sociaal isolement kunnen komen om samen met vrienden de dagelijkse zorgen even te kunnen vergeten’, vertelt voorzitter Alain Triest. ‘Dit jaar willen wij opnieuw, en dit voor de 12de maal op rij, voor deze mensen een gratis kerstfeest organiseren. Maar hiervoor hebben we steun nodig. De organisatie voor 100 Ninovieters kost natuurlijk een bom geld en het wordt ieder jaar steeds duurder, jammer genoeg ook voor ons.’

De barbecue met champagnebar vindt plaats in de voetbalkantine van Appelterre op zaterdag 15 augustus van 12 tot 19 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender