Trekpaarden stelen de show op Merchtemse jaarmarkt

De gemeente heeft in het verleden al mooie inspanningen gedaan om de wedstrijd voor Belgische trekpaarden tijdens de kermis jaarmarkt zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dat is dit jaar niet anders. 31 fokkers hebben 164 trekpaarden ingeschreven. 33 daarvan zijn hengsten.

Het zijn de Nationale en Provinciale prijskampen maar ook jaarmarkten zoals die van onder andere Merchtem die de fokkers motiveren om dit edel paardenras in stand te houden. De beide nationale kampioenen zullen dan ook aanwezig zijn: de hengst Milo van Luchteren (foto) van de familie Imschoot uit Beervelde en de merrie Sara van ’t Roetaart van Louis Fierens uit Emblem.

Voor de paarden van 1 en 2 jaar heeft de gemeente het prijzengeld verhoogd met de bedoeling de fokkers te vergoeden en aan te sporen verder te doen. Zonder hen is het Belgisch Trekpaard een uitstervend ras.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk