Peter Van de Veire is zot van kiekens

Ieder jaar probeert de Ark van Pollare, een erkende Ninoofse opvang voor weidedieren, neerhofdieren en knaagdieren, de aandacht te vestigen op hun werking rond adoptiekippen uit legbatterijen. Ook dit jaar gaat de vzw terug over de kaap van 1.000 kippen die een nieuwe thuis zullen hebben gevonden, terwijl ze eigenlijk bedoeld waren voor de slacht.

Om de actie wat luchtig te houden en zonder het moraliserende vingertje te willen opsteken, proberen Hans Lenvain en diens partner Els met hun medewerkers er iets leuks aan te koppelen.

Nadat Urbanus vorig jaar kippen ophaalde, en nog eens terug kwam om er voor zijn goede vriendin Goedele Liekens te kopen, nadat Bert Gabriëls en Pol Goossen hun steun betuigden en ook Alice Tioen fan is van de Ark van Pollare, kwam dit jaar niemand minder dan Peter Van de Veire langs.

Hij is verhuisd en beloofde om in de zomer zeker aan de dierenopvang van Pollare te denken en kippen te kopen.

Toen Hans hem liet kennismaken met het project en om zijn medewerking vroeg, had hij maar één antwoord: ‘Ik ben zot van kiekens’. Hij adopteerde er twee en doopte ze Nicole en Hugo.

Topartikels editie Ninove-Dender