Gluttons moeten Ninove netter maken

De technische dienst van stad Ninove nam twee Gluttons in gebruik. Met de geluidloze en milieuvriendelijke stofzuiger voor stedelijk afval wil de reinigingsdienst nog betere resultaten kunnen voorleggen voor de netheid van het openbaar domein. De Gluttons moeten de stadsmedewerkers ook meer werkcomfort bieden.

De reinigingsdienst levert momenteel al heel wat inspanningen om de binnenstad netjes te houden, maar schepen van leefmilieu Wouter Vande Winkel benadrukt dat de aankoop van de Gluttons, toch een verschil kunnen maken op het terrein: ‘We investeren daarmee 38.000 euro in openbare netheid, maar die investering is zijn geld waard. Onze mensen kunnen niet alleen op kortere tijd grotere stukken reinigen en dus frequenter langskomen, maar de kwaliteit van het opruimen zal beter zijn omdat de Glutton ook kleiner afval zoals sigarettenpeuken of stukjes papier met gemak opzuigt.’

Topartikels editie Ninove-Dender