De laatste pint die moet je mij nog schenken

Bruno en Anneke zetten een punt achter hun leven als cafébazen. Bijna 10 jaar lang stond Ann Van de Voorde achter de tapkast van Café De Bierboom. Nu het café wordt verkocht en waarschijnlijk over afzienbare tijd zal worden afgebroken, zet zij er definitief een punt achter. Het is mooi geweest.

Samen met echtgenoot Bruno Van Gucht, die is blijven werken, verhuist ze naar de woning van haar overleden schoonvader in de Sint-Janstraat. Naast heel wat trouwe klanten kreeg Anneke ook ‘varkens en ezels’ over de vloer. Letterlijk dan want postbode Faneken (Stefaan) kreeg er ooit een varken voor zijn verjaardag en burgemeester De Block zelfs een ezel.Bierboom 3

Maar de laatste dag, 25 juni, wilden ze toch vieren met gratis pinten, pensen en hamburgers. Veel trouwe klanten moeten nu op zoek naar een cafeetje in Merchtem. Dat wordt steeds moeilijker want ook CafĂ© Miergemhof gaat dicht en wordt afgebroken. In Ossel wordt CafĂ© Ossel Star (bij de ‘dikke mannekes’) wel overgenomen.

’s Morgens vroeg hadden werklieden van de gemeente in den ‘bloemenhof’ van Den Bierboom al een kruis geplant met daarop de tekst ‘Onze kelen zullen droog staan, nu de tapkraan is toegedaan’.

En Anneke en Bruno? Die gaan ‘het rustiger aandoen’ zoals het heet. Bruno is al een keertje ernstig ziek geweest en hij kan rust en kalmte goed gebruiken. En Anneke zal er zijn om hem gezelschap te houden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk