G-wielerwedstrijd op het programma van na-Tourcriterium

Onder de deskundige leiding van radiopresentator en Ninovieter Tom Vandenbulcke werd op woensdag 24 juni in het oud stadhuis het programma van het vierde na-Tourcriterium Ninove voorgesteld. Voor deze editie pakt organisator Flanders Cycling Events (FCE) uit met enkele nieuwigheden.

Peter Van Petegem, tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 1999 en 2003, stond mee aan de wieg van het internationaal na-Tourcriterium Ninove en wordt de vaste peter voor deze en alle volgende edities. Nieuw is ook dat er voor de eerste keer in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen een open Oost-Vlaams kampioenschap G-wielrennen (fietsen voor mensen met een handicap) zal plaatsvinden. In Oost-Vlaanderen worden er drie na-Tourcriteriums georganiseerd, namelijk in Aalst, Sint-Niklaas en Ninove. In elk van deze steden staat tijdens het criterium een G-wielerwedstrijd op het programma. Deze G-wielerwedstrijden staan open voor  alle UCI G-wielrenners met licentie, ongeacht hun handicap of geslacht. Inschrijven kan via de website van Parantee (www.parantee.be).

De opbrengst van de pronostiekwedstrijd 2014 (1.000 euro) werd netjes verdeeld onder winnaar Dany Machtelinckx en de sociale kruidenierswinkel van Teledienst Ninove.

Alle info over het vierde na-Tourcriterium dat op zondag 2 augustus georganiseerd wordt, vindt u op www.flanderscyclingevents.be of Facebook.

Topartikels editie Ninove-Dender