Kapel in de Geraardsbergsestraat wordt openbaar verkocht

Tijdens de jongste gemeenteraad interpelleerde raadslid Maria Keymolen (N-VA) schepen van cultuurpatrimonium en erfgoed Veerle Cosyns in verband met de openbare verkoop van de kapel in de Geraardsbergsestraat in Ninove.

‘De kapel is onlosmakelijk verbonden met het Ninoofse erfgoed en het zou erg spijtig zijn dat ze zou verdwijnen’, aldus Maria Keymolen. ‘Zij vervulde destijds een sleutelrol in het religieuze en sociale leven van een groot deel van de Ninoofse bevolking. Kan de kerkfabriek deze kapel niet aan de stad verkopen en afzien van de publieke verkoop ? In het verleden is de stad al eigenaar geworden van de prachtige kapel aan het station van Appelterre en van de Sint-Donatiuskapel in Pollare allebei voor een symbolische euro. Zo niet, kan de stad deze kapel niet aankopen op de openbare verkoop ?’

Het stadsbestuur liet echter verstaan geen intenties te hebben en dus wordt ze op woensdag 27 mei 2015 in café Oud Withuis openbaar verkocht.

Topartikels editie Ninove-Dender