Vandalisme in OCMW-park (+ foto’s)

Zaterdagmorgen stelde buurman Louis Vanderstappen vast dat in het Merchtemse OCMW-park verschillende vuilnisbakken waren losgerukt en de inhoud verspreid over de grasperken. Hij verwittigde diensthoofd Franky Dierickx die op zijn beurt OCMW-voorzitter Julie Asselman op de hoogte bracht.

Bij een inspectie, met de hulp van Gaston De Graeve die aan het hoofd staat van de vissersclub, werd vastgesteld dat vandalen niet alleen vuilnisbakken hadden vernield maar ook de bordjes met gedichten en zelfs een loodzware bank in de visvijver hadden gekieperd. Ook één van de bomen had het zwaar moeten verduren.

De politie kwam ter plaatse de nodige vaststellingen doen en maakte PV op. OCMW-voorzitter Asselman diende klacht in tegen onbekenden. ‘Het is doodjammer,’ stelde zij, ‘wij doen er alles aan om het park open te stellen voor iedereen en dan krijg je dit als dank’.

Buurman Vanderstappen: ‘Er hangen geregeld ’s avonds groepjes jongeren rond in het park. De vele hoekjes omsloten door hagen zijn een ideale plek om mekaar quasi ongezien te ontmoeten’. Om de zware zitbank op te tillen en twintig meter verder in de vijver te deponeren moeten de daders alleszins behoorlijk stevig en met minstens een persoon of vier zijn geweest.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk