Rik trakteert de Hopduvel op Duvel

De vernieuwde Markt van Asse werd vrijdagavond officieel geopend met een concertje door Geena & The Lisa’s. Het marktplein van 1.600 mÂČ werd tussen 5 januari en 5 april heraangelegd met 43.700 gerecycleerde kasseien.

Toch leek het dat de ‘duvel’ er alweer mee gemoeid was. Zo was het de bedoeling dat het bekende Hopduvelbeeld op de Markt een nieuw Duvelglas zou krijgen, dat symbolisch gevuld zou worden door de kleinzoon van Wilfried Van den Broeck, beeldhouwer van het kunstwerk.

Maar de gemeentelijke hoogtewerker geraakte niet tot aan het beeld en dus moest wat geïmproviseerd worden met een ladder. Schepen Rik De Baerdemaeker toonde zich van geen kleintje vervaard en vulde, onder luid applaus, het glas met twee grote flessen Duvel.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...