Ninove Centrum wordt bad vol muziek van Lokale Helden

Op donderdag 30 april zetten 137 Vlaamse steden en gemeenten hun lokaal muzikaal talent in de schijnwerpers.  Meer dan 800 bekende en onbekende artiesten gingen in op de uitdaging van Poppunt om met het unieke project ‘Lokale Helden’ één grote ode aan muzikaal talent te organiseren. Ninove doet een flinke duit in de zak: van JaRi tot Team William.  30 april wordt dus een dag vol muziek. Alle optredens zijn gratis bij te wonen.

Programma :

 • Van 7 tot 9 uur : JaRi / Pure Piano, perronconcert aan het station van Ninove. JaRi zet de pendelaars met een blij gevoel op de trein naar Brussel met Elton John, Adamo, Madonna, The Beatles en andere ‘evergreens’ die hij uit zijn piano puurt.
 • Van 12 tot 12.45 uur : Cherman / Bokesconcert in het lovertheater achter De Plomblom. In het rustige lovertheater speelt Cherman (aka Tim Van Nieuwenhove) lovesongs en instrumentale liederen, onder andere van zijn debuut-cd ‘A Winter Forest’.
 • Van 12.15 tot 14.15 uur : Vrijspel / ‘tussen de tafelkes’ op het Oudstrijdersplein / Langemuntstraat. Yves De Groote, Rik De Vidts, Geert Van Snock en Jan Maris spelen volksmuziek en aanverwanten uit Vlaanderen en omstreken
 • Van 14 tot 16 uur : Samedi Swaar / middagmuziekjes op de Graanmarkt en in de Langemuntstraat. Populaire jazz, sfeervolle romantiek, lichte pop: leuke melodieën en frisse ritmes van Marc Verbeek (sax), Erik Uitdebroeck (contrabas) en Jan Rigo (piano)
 • Van 16.30 tot 24 uur: tien Lokale Helden op twee podia (Graanmarkt en CC De Plomblom
 •  16.30 uur : Captian Nemo. Coverband met muzikaal talent van het Koninklijk Atheneum Ninove. (CC De Plomblom)
 •  17.00 uur : Musense. Schoolband Heilige Harten Secundair. Semi-pop/akoestische nummers met invloeden van gospel, soft-rock en r&b. (Graanmarkt)
 •  17.45 uur : Auriane & Lorenz. Auriane Van Liedekerke & Lorenz Nouël (gitaar & zang). Alternatieve rock, indie. (CC De Plomblom)
 •  18.15 uur :  Polar Glow. Pop-rock. Zowel covers als eigen nummers. (Graanmarkt)
 •  19.00 uur : Arrows. Het vroegere My Lai zoekt nieuwe muzikale wegen op en presenteert een eerste EP. (CC De Plomblom)
 •  19.30 uur :  Last of us. Hun muziek laat zich niet gemakkelijk in hokjes duwen, maar ‘post-metal’ komt aardig in de buurt. (Graanmarkt)
 •  20.15 uur :  Long Story Short. Rock, stoner-rock, bluesrock. (CC De Plomblom)
 •  21.00 uur : Team William. De bronzen medaille van Humo’s Rock Rally 2008 komt vijf jaar na haar debuutalbum eindelijk met nieuw werk naar buiten. (Graanmarkt)
 •  22.00 uur : Pablo Who? (dj). “Ik probeer zoveel mogelijk af te stappen van mainstream fuifmuziek.” (CC De Plomblom)
 •  23.00 uur :  Midnight Wolves. Ninoofs dj-duo. (CC De Plomblom)
Topartikels editie Ninove-Dender