Hervorming gemeentelijke mantelzorgpremie

Het reglement van de mantelzorgpremie van de stad Ninove werd recent aangepast. Met de aanpassing van de premie wil de stad de mantelzorgers die de meest zwaar zorgbehoevenden verzorgen, het meest belonen. Volgens de score van hulpbehoevendheid worden premies toegekend variërend van 15 euro tot 100 euro per maand.

De belangrijkste voorwaarden om te kunnen genieten van de mantelzorgpremie zijn de volgende:

  • de mantelzorger woont in bij de hulpbehoevende persoon
  • de zorgbehoevende persoon bewijst zijn zorgbehoevendheid (minimum 12 punten) door een algemeen attest voor te leggen afgeleverd door de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid
  • zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende persoon zijn minder vermogend en moeten voldoen aan de inkomensgrens. Deze voorwaarde valt weg wanneer de hulpbehoevende persoon een score zorgbehoevendheid heeft van 17 of 18 punten.

 Meer info? Dienst sociale zaken, 054 31 32 45, socialezaken@ninove.be.

Topartikels editie Ninove-Dender