Carrefour Ninove start duurzame samenwerking met vzw De Okkernoot

Tijdens de eindejaarsperiode gaat Carrefour Belgium lokale verenigingen steunen. De campagne bestaat uit twee verschillende acties.

De actie ‚ÄėSolidariteitsklik‚Äô

Deze actie wordt georganiseerd met de steun van de Hypermarkten Carrefour en de Carrefour Foundation en wil lokale verenigingen die aangesloten zijn bij de Voedselbanken financi√ęle hulp bieden voor hun uitrustingsplannen. Carrefour Ninove koos voor een duurzame samenwerking met De Okkernoot.

Deze vzw werd opgericht door een ouderpaar dat zijn autistisch zoontje verloor bij een verkeersongeluk. Het kocht in 1991, samen met andere ouders van autistische kinderen en sympathisanten, een boerderij aan op één ha landbouwgrond in Vollezele . Verbouwingen met vele vrijwilligers en bouworde leidden tot een kortverblijf voor 14 personen en een tehuis niet-werkenden met een mentale handicap en / of stoornissen uit het autismespectrum voor 26 personen. Ondertussen worden er al 81 kinderen, jongeren en volwassenen permanent opgevangen en een 80-tal personen op moeilijke gezins- of schoolmomenten in het systeem van kortverblijf. Om aan de vele noden te kunnen beantwoorden richt de Okkernoot ook in Denderwindeke en in Halle een nieuw tehuis met studio’s in.

Iedereen kan vanaf 17 november tot 31 december voor het project stemmen via www.solidariteitsklik.be . Elke project ontvangt een dotatie. Wie de meeste stemmen verzamelt ontvangt 30.000 euro, de tweede tot de tiende 10.000 euro. Alle andere projecten krijgen 2000 euro.

Inzamelactie voor de Belgische voedselbanken

Klanten van de Hypermarkten Carrefour en de deelnemende Carrefour Markets kunnen tijdens de eindejaarsperiode giften doen door middel van √©√©n of meerdere bonnen aan de kassa. Ze kiezen zelf hun bon(nen) en geven die af aan de kassa. Ze kunnen kiezen voor een pak spaghetti (= ¬†‚ā¨ 0.55), een blik erwtjes en wortelen (= ‚ā¨ 0.87), een blik tonijn met extra vierge olijfolie (= ‚ā¨ 1.55) en/of een pak halfvolle melk 6 x 1 liter (= ‚ā¨ 3.90). De waarde van de bon(nen) wordt toegevoegd aan het kasticket. Carrefour stort alle schenkingen integraal door naar de vzw Belgische Federatie van Voedselbanken. Vorig jaar leverde de actie vijf ton levensmiddelen op.

Op de foto v.l.n.r. Vincent Van Den Broeck (directeur Carrefour Ninove), Pat Hamelrijck (directrice vzw De Okkernoot) en Glenn Debast (manager beenhouwerij/vis Carrefour Ninove).

Topartikels editie Ninove-Dender