Mensenketting voor Amnesty International

De leerlingenraad van Heilige Harten Secundair organiseerde een hele week acties voor Amnesty International. Hiermee wilden de leerlingen hun steentje bijdragen om de mensenrechten te verdedigen.

Op maandag 13 oktober was er een grote cakeverkoop. Alle leerlingen konden een stukje zelfgemaakte cake proeven. De opbrengst wordt geschonken aan Amnesty International.

Op woensdag kregen de leerlingen de film ‘Life, Above All’ te zien waarin een Zuid-Afrikaans meisje vecht tegen het taboe rond aids. Nadien schreven ze brieven aan de Zuid-Afrikaanse autoriteiten waarin ze vragen om de seksuele en reproductieve rechten van meisjes en vrouwen te respecteren.

Als afsluiter van deze mensenrechtenweek werd er op vrijdagmiddag een lange mensenketting gevormd van de schoolpoort tot de brievenbus van het postkantoor. De leerlingen gaven de brieven die ze woensdag hadden geschreven één voor één door en staken ze in de postbus. Met deze symbolische actie willen ze aantonen dat er moet worden opgekomen tegen het onrecht in de wereld. 

Topartikels editie Ninove-Dender