Puratos opent gloednieuw innovatieplatform

De industriële bakkerij Puratos in Groot-Bijgaarden opende haar nieuwe 6.000 vierkante meter ruime Inspirience Center.

Het wordt een innovatieplatform waarmee Puratos blijvend wil kunnen inspelen op de steeds evoluerende behoeften en verwachtingen van de consumenten.

Puratos is een wereldwijde toeleverancier van producten bakkerijen, patisserieën en chocolademakers, met afdelingen in 69 landen en klanten in meer dan honderd landen.

In het Inspirience Center werken onderzoekers van Puratos nauw samen met universiteiten, onderzoeksinstellingen en toeleveranciers om de producten van de toekomst te analyseren en te ontwikkelen.

‘Hier komen wereldwijde inspiratie, jarenlange ervaring en productkennis samen om innovatieve toepassingen en producten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector te creëren’, zegt Daniel Malcorps, CEO van Puratos.

‘We blijven stevig investeren in mensen en middelen voor onderzoek en ontwikkeling om op die manier dichter bij onze klanten te staan en hen te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van hun business.’

Het nieuwe Inspirience Center huisvest zes laboratoria, uitgerust met de meest geavanceerde installaties, verspreid over een indrukwekkende oppervlakte van 3.000 vierkante meter.

Elk labo focust in de analyse en de creatie van de hedendaagse voedingsproducten op een ander stadium binnen het gesofisticeerde en complexe onderzoek.

De kantoren en laboratoria werden milieuvriendelijk bezocht, met een groen dak, automatische zonneschermen en een slim gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals licht, lucht en regenwater.

De oveninstallaties werden in een eigen geïsoleerde kamer ondergebracht om hun invloed op het aircosysteem te minimaliseren.

Het Inspirience Center vertegenwoordigt een investering van 15 miljoen euro. Eerder opende Puratos, een Belgisch bedrijf dat in 1919 werd opgericht, ook een Asian Development Center in China, een investering van 3,3 miljoen euro.