Bedrijventerrein De Vlaamse Staak plechtig geopend

Op de laatste dag van november werd het bedrijventerrein De Vlaamse Staak, tussen de gemeentegrens met Lebbeke en Leireksroute, officieel in gebruik genomen. Het is een voorbeeld van hoe een bedrijventerrein er in de toekomst zal uitzien, daar waren alle sprekers het over eens.

Het bedrijventerrein is er gekomen uit een samenwerking tussen de gemeente Opwijk, de POM Vlaams-Brabant en Intercommunale Haviland. Later kwamen daar nog Wattson (energie) en Regionaal Landschap Brabantse Kouters (natuur) bij.

Ondertussen is de KMO-zone een feit. Met dertien bedrijfsloten en vijftien KMO-units, een collectief waterbeheersysteem, een warmtenet zonder aardgas en een buurtpark met veel groen en waterpartijen.

Dinsdag verzamelden de projectpartners en ondernemers in het gloednieuwe gebouw van Védébé Studiebureau op de site. Eventpartner AB Sound – ook op de site gevestigd – zorgde voor de omkadering. Sprekers waren Inez De Coninck (burgemeester), Gunther Coppens (POM), Stephan Verwee (Haviland), Wannes Wylin (Wattson) en Wim Solie (Brabantse Kouters).

Burgemeester Inez De Coninck en schepen Eva Beeckman mochten vervolgens een symbolisch lintje doorknippen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk