Swaiken uitgesloten door Lustige Wandelaars

Swaiken Van Campenhout, de Merchtemse ‘stationchef’, is uitgesloten als lid van de wandelclub De Lustige Wandelaars. Het bestuur van de club ontneemt hem ook de titel van ere-voorzitter.

In een brief, ondertekend door voorzitter Gilbert Roels en secretaris Leo Cleymans, worden hem de redenen meegedeeld: hij woonde de laatste tien jaar geen activiteiten van DLW meer bij, heeft een nieuwe wandelclub opgericht en organiseert op 19 oktober een wandeltocht in concurrentie met de Herfsttocht van De Lustige Wandelaars.

Dit laatste wordt echter door de feiten tegengesproken. Wandelgroep Merchtem Boven nam in groep deel aan de Herfsttocht van De Lustige Wandelaars. ‘Bovendien is Merchtem Boven geen wandelclub maar een vriendengroepje dat Ă©Ă©n keer per maand een wandeling maakt. Wij organiseren verder geen wandeltochten die openstaan voor andere clubs,’ aldus Swaiken.

Swaiken Van Campenhout was medestichter van de club en lid sinds 1979.

In een reactie laat het bestuur van De Lustige Wandelaars weten dat Swaiken zichzelf de facto heeft uitgesloten door een nieuwe wandelvereniging op te richten in eigen gemeente. Dat leiden zij af uit het feit dat hij vraagt drie euro te storten om lid te worden van Merchtem Boven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be