Urbanus toont waardering voor Ark van Pollare

In maart 2012 kwamen Hans Lenvain en Els De Saveur met de kinderen in Pollare wonen en stichtten er negen maanden geleden hun Ark van Pollare, een opvangplaats voor weidedieren. Vlaams komiek Bert Gabriels was meteen gewonnen voor het idee en aanvaardde het peterschap van de vzw.

Maar Bert krijgt gezelschap. Niemand minder dan Urbanus verleent zijn steun aan het project. Hij bezocht op 18 augustus de Ark van Pollare samen met zijn twee dochters en was onder de indruk van het vele werk dat er verzet wordt. Hij kocht zelfs meteen vier kippen, afkomstig uit een legbedrijf.

‘We zijn zeer blij en fier dat zowel Bert als Urbanus zich willen inzetten voor ons, ondanks hun drukke agenda’, vertelt Hans Lenvain.  ‘Vergeet niet dat die mensen massa’s aanvragen krijgen van liefdadigheidsorganisaties en iedere dag wel ergens iets gratis zouden kunnen doen. Dat wij als Ark van Pollare, een piepjonge vzw, deze twee mensen hebben kunnen raken, vinden we heel mooi.’

Urbanus zal, samen met Willy Linthout, een stripverhaal maken waar de Ark van Pollare een voorname rol zal in spelen. Dit om het asiel wat bekender te maken en te ondersteunen. Het stripverhaal wordt verwacht eind 2015. (foto : Nausikaä Asselman)

Foto Nausika+ñ Asselman IMG_0706

Topartikels editie Ninove-Dender