Aperitiefconcert Curieus Ninove met de PDM Bigband

In het spoor van de legendarische aperitiefconcerten met de Ninoofs-Dendermondse Hot Paddlewheel Jazzband richt Curieus Ninove in zaal De Roos, Geraardsbergsestraat 117 te Ninove, op zondag 15 juni haar eerste aperitiefconcert in met de PDM Bigband o.l.v. Filip Demeyer.

Filip is saxofonist bij de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen en leraar jazz aan de kunstacademie van Geraardsbergen. Daarnaast is hij een zeer gewaardeerd freelance jazzsaxofonist. Dit orkest heeft al heel wat optredens in binnen- en buitenland achter de rug en trad op met heel wat bekende namen uit de Belgische jazzwereld zoals Rony Verbiest en Toots Thielemans. De Ninoofse trombonist Wim Schoup maakt al een tijdje deel uit van deze band.

De PDM Bigband wordt op dit aperitiefconcert bijgestaan door Marjolein Cneut en Pascal Maertens. Marjolein is een professionele jazz-zangeres die in 1999 afstudeerde aan het Gentse conservatorium. Zij groeide vooral uit tot een doorvoeld uitvoerder van bluesy ballads en is gekend als backing vocalist van de Night of the Proms. Pascal, een doorgewinterde bigband crooner, brengt voor de liefhebbers een ode aan Frank Sinatra. De band zal geïntroduceerd worden door Eric De Troyer.

Het aperitiefconcert van Curieus Ninove begint om 11 uur. Kaarten of reservaties via Erwin Schoup (0479/681566), Wim Schoup (0475/580919), bij de leden van Curieus Ninove of ter plaatse aan de kassa.

Topartikels editie Ninove-Dender