August De Boeckhuis officieel geopend (+ foto’s)

In Merchtem werd vrijdagavond het volledig gerestaureerde gebouw aan de Reedijk (in het verleden schoolgebouw en politiecommissariaat) officieel geopend. Het gebouw is met liefde gerestaureerd en voorzien van een nieuwe vleugel zodat het zijn ruimtes volledig ten dienste kan stellen van zijn functie als cultuurhuis. Merchtems architect Jan Van Der Straeten heeft zijn opdracht zeer ter harte genomen.

Het was schepen van cultuur David De Valck die de eer kreeg om het eerst aan het woord te komen. Hij schetste de historiek van het dossier en wees op de cruciale rol van zijn voorganger Kris De Pauw, die helaas vroegtijdig is overleden. Zijn weduwe Barbara Beeckman was aanwezig om schepen De Valck en burgemeester De Block bij te staan bij het doorknippen van het lint.

Terwijl de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia werk van de meester uitvoerde, volgden de sprekers elkaar op. Dirigent Herman Engels sprak over het belang van het werk van meester De Boeck en de uitstraling ervan in binnen- en buitenland. Zelf dirigeerde Herman Engels een aantal uitvoeringen van werk van De Boeck in o.m. Polen, Tsjechië, Estland en Roemenië.

Als laatste kwam burgemeester De Block aan het woord. Hij herinnerde aan de tegenstand die er was om het gebouw te behouden en te restaureren. Maar ook hij was vol lof over het gepresteerde werk. Staatssecretaris Maggie De Block was aanwezig en hielp de gedenksteen mee te onthullen.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be