Pastoor misnoegd over sluiting Postpunt

Pastoor Jan Lagae hekelt in ‘Kerk en Leven’ de sluiting van het Postpunt in de Spar in Wolvertem. “Eerst het postkantoor sluiten bij gebrek aan belangstelling, dan overgaan naar  een Postpunt en dan dat ook sluiten bij gebrek aan belangstelling. Laat ons lachen…”, aldus Lagae, die een lans breekt voor de oudere bevolking die vaak niet meer de mogelijkheid heeft om zich naar het postkantoor in Meise te verplaatsen. Volgens Bpost wordt er wel degelijk gezocht naar een nieuwe locatie voor een Postpunt.

De sluiting van het Postpunt in de Spar in Wolvertem zorgt nogal voor wat ophef in Wolvertem. Zelfs pastoor Jan Lagae mengt zich in de debatten. In de jongste editie van ‘Kerk en Leven’ maakt hij zijn ongenoegen duidelijk kenbaar.

“Door verschillende personen werd ons gemeld dat het Postpunt in de Spar in de Godshuisstraat plots gesloten werd en dit zonder extra veel informatie aan de inwoners”, steekt Lagae van wal. “De reden laat zich raden. Er is een gebrek aan belangstelling ofwel niet genoeg winst. Bpost is toch nog altijd een overheidsbedrijf ten bate van iedereen dacht ik. Eerst het postkantoor aan de Hoogstraat sluiten omwille van het afnemend aantal verrichtingen en dan ook het Postpunt sluiten bij gebrek aan belangstelling. Laat ons lachen…  Misschien kunnen onze plaatselijke verkiesbare politici, die zo heftig dingen naar onze stem, er mee voor zorgen dat er voor de hele federatie Wolvertem, toch nog een beperkt postaanspreekpunt blijft”, neemt Lagae geen blad voor de mond.

De pastoor wil het vooral opnemen voor de oudere bevolking van Wolvertem, verklaart hij tegenover ons zijn ‘démarche’. “Voor hen is het niet evident om zich zomaar naar Meise te verplaatsen”, reageert Lagae. “Niet iedereen beschikt ook over een wagen. Met de parochieploeg vroegen we een paar jaar geleden al naar aanleiding van het sluiten van het postkantoor in de Hoogstraat dat de bussen van de Lijn dan toch zouden kunnen halt houden ter hoogte van het postkantoor aan de Nieuwelaan in Meise. Dat kon niet, want een halte kan moeilijk verplaatst worden. Een Postpunt sluiten is echter duidelijk zoveel eenvoudiger. Maar daarmee worden heel veel oudere en ook milieubewuste mensen, die hun wagen niet altijd wensen te gebruiken, getroffen.”

Volgens woordvoerder Fred Lens ligt Bpost niet zelf aan de basis van de sluiting. “De uitbater van de plaatselijke handelszaak in kwestie heeft zijn opzeg gegeven”, reageert hij. “De reden daarvoor is voor ons van geen belang. Alles is contractueel verlopen zoals het moest. We zijn echter wel al enkele maanden aan het prospecteren om een nieuw Postpunt te kunnen openen. Helaas tot op heden zonder succes. We hebben verschillende handelszaken aangesproken maar voorlopig is nog niemand ingegaan op ons voorstel. De mogelijkheden zijn ook niet eindeloos. Wie een interessante suggestie heeft, mag die dan ook gerust overmaken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise