Feesteditie Parkconcerten

De parkconcerten zijn voor heel wat mensen uit Ninove en omstreken een vaste jaarlijkse zomerafspraak geworden. Organisator Maspoe biedt voor de vijfde editie opnieuw een gevarieerd programma aan.

Op maandag 7 juli wordt het Feest van de Vlaamse Gemeenschap swingend afgesloten met de lokale bands Funny Key en Cafe Belgique gevolgd door Bar Sanseveria en als afsluiter discomuziek. Titelsponsor Beeckman optiek geeft die avond enkele zonnebrillen weg aan de bezoekers die met de meest originele disco-outfit genieten van dit eerste parkconcert en hiervan een selfie nemen.

Aangezien de meeste mensen een vrije dag hebben op maandag 21 juli ter gelegenheid van de nationale feestdag zal het Sermant Parkconcert eerder van start gaan. Vanaf circa 16 uur opent een heus springkastelendorp waarop de kinderen urenlang kunnen ravotten. Om 18 uur komt Laura Omloop langs om ze te trakteren op een optreden. Hierna wordt een tribute avond ingezet: eerst met IC/TC die AC/DC zullen coveren, daarna met de Italiaanse groep The Great Queen Rats die in Europa aan het toeren zijn en een tussenstop maken in Ninove.

Op het Walravens – De Dender Parkconcert van maandag 4 augustus 2014 is het meezingen geblazen met de groep Subliminall, die garant zal staan voor twee uur ambiance. Daarna is het de beurt aan Bram & Lennert ft the Balls. Muzikanten van eigen bodem die de vorige jaren afzonderlijk op de parkconcerten te bewonderen waren en nu samen zullen optreden. 

Het Jeroen Events Parkconcert sluit op maandag 18 augustus de rij met drie bekende groepen :  de Corsaris met Roel Vanderstukken en Sarah, Alternative Nation met Tom De Man als leadzanger en de Romeo’s.

Behalve op maandag 21 juli starten alle parkconcerten om 18.30 uur. De toegang is gratis, drank aan democratische prijzen.

Topartikels editie Ninove-Dender