Nieuwe parkeertarieven vanaf morgen overal van toepassing

Op zondag 1 juni eindigt de overgangsperiode betreffende de invoering van het nieuwe parkeerbeleid die het stadsbestuur voorzag na de turbulente start begin mei. Wie vanaf dan niet of onvoldoende parkeergeld betaalt, riskeert een boete en dit in alle zones waar betalend parkeren geldt of waar men de parkeerschijf moet plaatsen.

Op 1 mei lanceerde de stad nieuwe parkeertarieven in Ninove. Maar de start verliep niet zonder problemen. Daarom voorzag het stadsbestuur in mei en juni in een overgangsregeling gedurende dewelke er enkel in de bestaande betalende en blauwe zones, en nog niet in de nieuwe, retributies uitgeschreven werden. De bewoners in de nieuwe blauwe parkeerzones hadden hierdoor een extra maand de tijd om zich een bewonerskaart aan te schaffen.

Gratis parkeren kan nog altijd op de Mallaardparking, de parking tegenover het Twijnsterplein en aan het station. Aan het station kan je dan eventueel gratis een blue-bike ontlenen om je zo naar het centrum van de stad te begeven (zie www.blue-bike.be/ninove). Een parkeertijd van 15 minuten moet ook niet worden betaald.

Topartikels editie Ninove-Dender