Rotary Meise bekroont technische studenten

Rotary Club Meise-Bouchout organiseerde op 28 mei de tweede TSO-Trofee.

Laatstejaarsstudenten, zowel uit de harde als uit de zachte sector, uit negen technische scholen presenteerden en demonstreerden hun Geïntegreerde Proef voor een professionele jury.

Het niveau van de presentaties en de verwezenlijkingen lagen opnieuw zeer hoog en dwongen bewondering af van zowel toeschouwers als juryleden.

De organisatoren feliciteerden dan ook alle deelnemers en hun respectievelijke leerkrachten voor deze belangrijke stap naar hoog opgeleide jongeren.

Voor de deelnemers en de scholen werd een prijzenpot van 6.000 euro uitgekeerd.

UITSLAGEN

Rangschikking Harde Sector

  • GTS Merchtem – Yarne Van Mulders en Nick Rondelez: Delta robot (parallelle robot waarvan de eindeffector altijd beweegt in het horizontale vlak).
  • KTO Vilvoorde – Nigel Rodrigez: Automatische flesjesopener installatie
  • Sint-Martinus Asse – Mattijs De Witte: Nieuwbouwwerf (uitwerken van 4 bouwknopen)

Rangschikking Zachte Sector

  • GTBS Merchtem – Dilys De Baerdemaeker: Afbraakproces van luiers door oesterzwammen
  • Sint-Martinus Asse – Sofia Mezziane, Kim Verhoeven, Emily Miers: Rouwen bij kleuters (Hoe kleuters helpen in hun rouwproces)
  • Sint-Godelieve Kap o/d Bos – Olivier Tshinkobo, Jens Van den Berghe, Maxim Vandenbroucke, Jeroen Welvaert: Feesboekje (mini-onderneming)

Ex-eaquo

  • TA Campus Wemmel – Eline de Schepper: Organisatie van meerdaagse reis (voor licht mentaal gehandicapten  50 plussers)
  • Horteco Vilvoorde – Britt Noyaert: Houden van de muisvogel in gevangenschap.
  • VKO Opwijk – Penelope Van Eycken, Jonas Van de Voorde: Buono pasta (mini-onderneming).

Foto boven: Laureate Dilys de Baerdemaeker van de Gemeentelijke Tuinbouwschool van Merchtem, ontwerpster van het Afbraakproces van luiers door oesterzwammen, na ontvangst van het TSO-Certificaat en de cheque van 750 EUR uit handen van Rotary Club voorzitter Didier van de Vyver en felicitaties van de jury.

Foto onder: Laureaten Yarne Van Mulders en Nick Rondelez ontwerpers van de Delta Robot van de Gemeentelijke Technische School uit Merchtem na ontvangst van hun TSO-Trofee certificaat en cheque van 750 EUR, omringd door leerkrachten, directie en supporter mede-studenten.

rotary meise bouchout 1

Topartikels bij Goeiedag.be