Woonwijk Berkenhof krijgt nieuwe look

Ongeveer 55 jaar geleden namen de eerste bewoners hun intrek in de Ninoofse wijk Berkenhof, een doodlopende zijstraat van de Omer Van Trimpontstraat.

Ondertussen hebben de 26 huisjes hun beste tijd gehad en gaat de sociale huisvestingsmaatschappij Ninove deze kleine woonwijk in het stadscentrum in een nieuw jasje steken.

Omdat renoveren te duur uitvalt, zullen de bungalows gesloopt worden en plaats maken voor nieuwbouw. Naast woningen voor alleenstaanden komen er ook huizen met een tuintje voor gezinnen. De werken starten binnen twee jaar en zullen vermoedelijk tegen 2018 afgerond zijn.

De huidige bewoners kunnen, als ze dat wensen, tijdelijk of definitief terecht in de Doornwijk, een nieuwe sociale woonwijk in aanleg gelegen op de vroegere site van het fabriek De Wolf tussen de Fernand Tavernestraat en de campus  van het Sint-Aloysiuscollege. 

Topartikels editie Ninove-Dender