Filmbus start MOOOV Dilbeek

In Dilbeek rijdt van 22 april tot 2 mei de gemeentelijke Filmbus langs de lagere scholen met voorstellingen van zuiderse films in het kader van MOOOV.

MOOOV is de nieuwe formule voor het gekende Afrika Filmfestival van de Raad voor internationale samenwerking (RIS).

Zowat 1.500 leerlingen kunnen via de filmbus genieten van een mondiaal aanbod van teken- en andere horizonverruimende films uit de hele wereld.

Na de vertoningen van de films kunnen leerkrachten met educatieve lesmappen in de klas rond de thema’s werken die in de films aan bod kwamen. De editie 2014 wordt alvast enthousiast onthaald.

Minder bekend is dat de Filmbus ook door verenigingen kan gebruikt of gehuurd worden tegen een kleine bijdrage in de onkosten. Meer informatie hierover vind je op de website van Dilbeek bij het evenementenloket.

‘Vanuit de fusie van de festivals Cinema Novo Brugge en Open Doek Turnhout ontstond het mondiale filmfestival MOOOV’, legt schepen Karel De Ridder uit.

‘Vanaf dit jaar is ook Dilbeek een van de locaties die zij aandoen. Acht films die internationaal in de prijzen vielen en nominaties verdienden worden vanaf 22 april vertoond in Westrand, den Tat, Breugheldal, kasteel La Motte en de Filmbus’.

Het volledige programma en de prijzen vind je op www.mooov.be.