Dakwerken lopen fout, woning uitgebrand in Zellik

De brandweerkorpsen van Asse en Jette spoedden zich dinsdag rond 16 uur naar de Wilgendaal 5 in Zellik voor een uitslaande woningbrand. In de alleenstaande woning had het dak vuur gevat tijdens roofingwerken achteraan en aan de zijkant.

Aan de woning waren dakwerken aan de gang, waarbij een nieuw dak werd gelegd bovenop een al bestaand dak. Hoe het daarbij fout ging moet nog verder worden onderzocht door een expert.

Eigenaar Bernard H. was nog niet thuis op het ogenblik dat de brand begon, zijn vrouw Marleen wel. Zij merkte als eerste onraad. Het vuur op de bovenverdieping moet echter bijzonder snel om zich heen hebben gegrepen.

Toen de brandweer van Asse ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak. De drie dakvensters waren al stuk gesprongen door de hitte. Het korps van Jette kwam met enkele ploegen in steun.

‘Op de bovenverdieping zijn alle kamers helemaal verwoest’, reageerde de 53-jarige eigenaar kort. ‘Beneden is er vooral veel waterschade. Het water staat er tien centimeter hoog. Het is onmogelijk om er te blijven.’

Het getroffen gezin kan naar eigen zeggen voorlopig terecht bij familie. Ze brachten nog in de mate van het mogelijke hun kleren en bezittingen weg uit het zwaar toegetakelde gebouw.

De brandweerlieden hadden nog heel wat werk met het nablussen van de smeulende inboedel op de verdieping. Meubilair en matrassen werden naar buiten gegooid en werden stuk per stuk nageblust.

De Wilgendaal, een doodlopende wijk in Zellik, was tijdens de bluswerken gedurende enkele uren volledig afgesloten voor het verkeer. Bewoners uit de wijk die terugkwamen van het werk, moesten hun voertuig in de Jan Longinstraat achterlaten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk