Schepen Fredy Segers neemt ontslag in Roosdaal

Fredy Segers (CD&V) dient zijn ontslag in als schepen in Roosdaal. Hij blijft wel in de gemeenteraad zetelen. Dat laat het gemeentebestuur weten in een mededeling.

Segers werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen nadat hij uit de Dender was gered. Dat incident riep veel vragen op, maar de familie verzocht om de privacy te respecteren.

Segers startte zijn politieke loopbaan in Roosdaal in 1989 als gemeenteraadslid. Vanaf 1995 was hij achtereenvolgens schepen van milieu, sport, middenstand, senioren en financiën.

Na de verkiezingen in 2012 was hij ook schepen van openbare werken (nieuwe projecten). De voorbije jaren kampte de schepen met gezondheidsproblemen. Een jaar geleden kondigde de nu 64-jarige Segers al eens zijn ontslag aan, maar dat trok hij enkele maanden later opnieuw in.

Zijn ontslag wordt eind april voorgelegd aan de gemeenteraad in Roosdaal, waarop dan een nieuwe schepen zal worden voorgedragen.

De uitslag van de verkiezingen respecterend wordt dat allicht Johan Linthout. ‘De nieuwe schepen zal in eerste instantie de bevoegdheden van schepen Segers overnemen, dit tot eventuele nadere afspraken’, zegt burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V).

In zijn ontslagbrief dankt schepen Segers de gemeenteraadsleden en de hele CD&V-ploeg voor het begrip dat zij willen opbrengen voor zijn beslissing.

‘Wij kennen schepen Segers als een volkse en hardwerkende politicus’, reageert Hemerijckx. ‘Het gemeentebestuur wil Fredy danken voor 25 jaar geëngageerde inzet als politiek verantwoordelijke binnen de gemeente.’