Pascal Verbeken over 'Arm Wallonië'

Als proloog op de Erfgoeddag van zondag 27 april (thema ‘Grenzeloos’)  brengt Pascal Verbeken op donderdag 24 april om 20 uur in het zaaltje van de bib een lezing met als leidraad de RTBF-film ‘La terre promise’, gebaseerd op zijn boek ‘Arm Wallonië’.

Migratie en grenzen zijn een rode draad in de boeken van reporter en documentairemaker Pascal Verbeken (°1965, Gent). Na ‘Arm Wallonië’ maakte hij in ‘Grand Central Belge. Voetreis door een verdwijnend land’ een tocht langs de negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond. Hij sprak onderweg met tientallen mensen, vaak migranten, die een unieke en soms tragische band met de Belgische geschiedenis hebben. In ‘Tranzyt Antwerpia. Reis in het spoor van de Red Star Line’ duiken Pascal Verbeken en fotograaf Herman Selleslags in de nooit gepubliceerde memoires van Benjamin Kopp, een van de gelukszoekers die honderd jaar geleden vanuit Oost-Europa via Antwerpen met de Red Star Line doorreisde naar Amerika.

Topartikels editie Ninove-Dender