Natuurpunt viert 20-jarig bestaan met nieuw bos

Natuurpunt houdt volgend weekend een groot publieksfeest naar aanleiding van haar 20-jarig bestaan. Meteen wordt ook het startschot gegeven voor een ambitieus project dat een nieuw bos met maar liefst 1.000 bomen moet opleveren. Natuurpunt laat de boompjes sponsoren aan 5 euro per stuk.

‘Het gaat om een stuk grond van 1,3 hectare op de hoek van de Kapellelaan en de Wandelstraat’, legt voorzitter Frank Vermoesen uit. ‘Momenteel is het nog een akker die grenst aan een al bestaand stuk bos. Natuurpunt heeft die percelen onlangs in beheer genomen.’

De akker zal nu op termijn voor een deel bebost worden. ‘Bedoeling is om een overgang te maken van het huidige bos aan de rand van de akker. Dat gebeurt met bloemen en struiksoorten zoals meidoorn en gelderse roos en met hoogstammen zoals eik en es.’

‘We gaan voor klein bosplantgoed. Uiteraard komen er symbolisch ook al enkele grotere exemplaren tussen te staan. We hopen via sponsoring 1.000 boompjes te kunnen halen, die dan geplant worden op 16 november op de Dag van de Natuur.’

De verkoop start op het verjaardagsfeest zondag. Er staat heel wat op het programma: speelbos, koesterkermis, zwaluwspel,… Je kan er ook deelnemen aan een zoektocht en er zijn info- en doestands van de feestpartners. Uiteraard is er een hapje en een drankje voorzien op het feestplein.

Dat allemaal in het prachtige kader van natuurgebied Birrebeekvallei. Ook de Galloway-koeien zullen er bij zijn. Afspraak: Velaartbos (Birrebeekvallei), Broekstraat 72, 1860 Meise van 14 tot 18 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise