Inleefweek voor Senegalees Tocoma Sy

In het kader van de jaarlijkse campagne van Broederlijk Delen ontvangt het dekenaat Ninove de Senegalees Tocoma Sy voor een inleefweek. Het stadsbestuur zorgt mee voor een gevarieerd programma.

Tocoma Sy werkt voor Caritas Kaolac, een van de partnerorganisaties van Broederlijk Delen in Senegal. De organisatie is op meerdere terreinen actief. Zij  begeleidt verantwoordelijken in de dorpen in functie van projecten rond voedselzekerheid en duurzame landbouw, zij ondersteunt  bijvoorbeeld ook gezinnen met microkredieten.

Nog tot 25 maart verblijft Tocoma Sy in een gastgezin in Nederhasselt. Dankzij de samenwerking met verschillende partners en het stadsbestuur wordt hem een gevarieerd inleefprogramma aangeboden. Zijn ontvangst werd voorbereid door een lokale stuurgroep.

Deze namiddag werd Tocoma Sy in het stadhuis ontvangen waar hij een rondleiding kreeg met uitleg over de werking van een stadsbestuur en haar administratie. Verder bezoekt hij deze week nog Teledienst, ’t Vierkant, een boerderij, de Oxfam Wereldwinkel en ILVA. Hij is ook te gast in Ninoofse scholen en parochies.

De bibliotheek serveert op zaterdag 22 maart van 9 tot 13 uur een koffiestop in het kader van Broederlijk Delen, in aanwezigheid van Tocoma Sy.

Het hoogtepunt van de inleefweek is de Senegalese avond op vrijdag 21 maart vanaf 19.30 uur in Hof ter Beke in Nederhasselt. Naast een getuigenis van Tocoma Sy en Senegalese hapjes is er een concert van Likalo Pan Afrika Tam Tam met muzikanten uit West- en Centraal-Afrika. Inkom 5 euro (tot 12 jaar gratis).

Topartikels editie Ninove-Dender