Fietspunt Ninove operationeel

Samen met Zele, De Pinte, Eeklo, Knokke en Geel  werd Ninove toegevoegd aan de lijst van Fietspunten. 40 gemeenten beschikken momenteel over een Fietspunt dat volledig operationeel is, in een tiental gemeenten is het gedeeltelijk operationeel. Sinds 11 februari 2014, de officiële opening, kunnen fietsende treinreizigers in Ninove dus gebruik maken van deze dienstverlening.

Fietspunten willen het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer stimuleren door in de directe omgeving van drukke mobiliteitsknooppunten fietsdiensten aan te bieden. Dat houdt in dat de medewerkers, die meestal werken in het kader van een sociaal tewerkstellingsproject, toezicht houden op de fietsenstallingen en ze onderhouden. Daarnaast kunnen fietsgebruikers in de fietspunten terecht om een tweewieler te huren of voor kleine herstellingen die noodzakelijk zijn om veilig en reglementair thuis te geraken.

Het huren van een fiets zal vanaf maart 2014 in Ninove operationeel zijn. Dan wil Blue-mobility, een dochteronderneming  van NMBS, haar deelfietssysteem Blue-bike in de wortelstad lanceren. De huurprijs voor een rit (een rit is 24 uur geldig) bedraagt drie euro. Hiervan zal de stad twee euro betalen, het gewest één euro. De Ninovieter hoeft enkel het jaarabonnement van 10 euro te betalen. Ook in andere steden die het systeem aanbieden, zal de abonnee een Blue-bike kunnen gebruiken.

In de opstartfase zal de huurder enkel tijdens de openingsuren van het Fietspunt een fiets kunnen ontlenen, vanaf juli komt er een sleutelterminal die ervoor moet zorgen dat dit 24 op 24, 7 op 7  kan.

Om het systeem te lanceren, geeft de stad binnenkort 500 gratis abonnementen weg. 

Topartikels editie Ninove-Dender