‘De kerk gaat dicht’

‘De kerk gaat dicht’ is een uitspraak die steeds frequenter weerklinkt. Een vermindering van het aantal vieringen in het dekenaat Ninove zorgt voor emoties en heimwee naar betere tijden.

Op zondag 5 januari ’14 is er opnieuw een laatste mis, dit keer in het klooster van de Zusters der Heilige Harten. Noodgedwongen omdat heel wat gelovigen niet meer of minder praktiseren en omdat het aantal priesters steeds vermindert.

‘Het gaat niet op dat we het aantal missen blijven behouden en dat er overal steeds minder mensen naar de kerk komen’, aldus pastoor-deken Michel Beckaert. ‘We hopen dat er in de vieringen die nog overblijven meer gelovigen zullen aanwezig zijn.’

De laatste zondagavondmis in ‘Het Susterhuys’ wordt opgeluisterd door het dekenaal zangkoor Jubilate Deo onder leiding van Eric Vernaillen.

Topartikels editie Ninove-Dender