Geslaagde Fashion for Charity

Vzw Ninafri-Eurafri-Dendria en vzw AfricaTeam blikken tevreden terug op de benefietmodeshow ‘’Fashion for Charity’ die beide vzw’s op zaterdag 26 oktober in zaal Kellenhof organiseerden ten voordele van hun projecten in Afrika.

‘Op dit exclusief evenement hebben we de twee extremen tegenover elkaar geplaatst’, vertellen initiatiefnemers Dr. Karel Ringoet en Jean Pierre Baeyens. ‘ Eten, drinken en een modeshow van top modeontwerpers voor 100 euro en dit ten voordele van wegwerpkinderen die wij ter plaatse met diezelfde 100 euro vier maanden kunnen laten overleven.’

Weggeworpen kinderen

De humanitaire vereniging Ninafri-Eurafri-Dendria onder het voorzitterschap van Dr.Karel Ringoet heeft projecten lopen in o.a. Niger, Bénin, Burkina Faso en Mali maar geeft nu voorrang aan een project in Niamey (Niger).

Daar heeft de vereniging jaren geleden een revalidatiecentrum opgericht voor ‘weggeworpen kinderen’, zeg maar fysiek en mentaal gehandicapte jongeren.

Het AfricaTeam onder leiding van Jean Pierre Baeyens heeft de laatste jaren schitterend werk verricht in o.a. Oost-Congo met het project ‘Fashion Against Rape’ waarbij deze humanitaire vereniging zich voornamelijk richt op integratie, scholing en pedagogische projecten gelinkt aan sportieve activiteiten.

Topartikels editie Ninove-Dender