Wandelen en Will Tura kleurden Vlaanderen Feest!

Wat een mooi feest in de Merchtemse Centrumtuin naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli. Waren het de dreigende wolken of de waaier van andere activiteiten die op hetzelfde moment doorgingen die er voor zorgden dat de binnentuin in het Merchtemse centrum niet echt volstroomde?

Nochtans hadden de afwezigen ongelijk. Toen de wandelaars vertrokken waren voor een tocht van ongeveer tien kilometer stak The Cast Band van wal met de hommage aan Will Tura.

Minpuntje daarbij was dat veel stappers zich bekloegen dat ze niets hadden kunnen meebeleven van dat muzikaal gedeelte. Zij sijpelden binnen toen de Tura-tributeband het laatste nummer had ingezet.

Na de toespraak van schepen van Cultuur en Vlaamse aangelegenheden David De Valck (LvB) en het zingen van De Vlaamse Leeuw, was het al Will Tura wat de klok sloeg. De keizer van het Vlaamse lied heeft immers niet zo maar een band met de gemeente want talloze keren trad hij in Merchtem op tijdens de kermis.

De hits van Will Tura zitten in het collectief geheugen gegrift en dat was ook in de Centrumtuin merkbaar. Sommigen zongen uit volle borst mee en het dient gezegd, dat band met een Tura uit Overijse het prima deed. Het was overigens de eerste schepen van de druivengemeente, Leo Van den Wijngaert (N-VA), die de zang voor zijn rekening nam. Knap gedaan en dat liefst 25 nummers lang.

De regen bleef uit en het was gezellig toeven in die groene long in het midden van de gemeente. Misschien nog een pluspunt, het nagelnieuwe sanitair in de Centrumtuin! Ook daar werd knap werk geleverd! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk