De jaarlijkse reünie van The Pearls

The Pearls, de groep muziekmakers die wereldberoemd was in Merchtem en omstreken, kwam het voorbije weekend nog eens samen in De Plezanten Hof, niet om te musiceren, maar om een stukje te eten en vooral om herinneringen op te halen uit ‘de goeie ouwe tijd’.

“We doen dit al zowat dertig jaar ondertussen,” vertelt gitarist Piet De Roy. “Ons laatste optreden dateert al van 2015, toen we speelden op het verjaardagsfeest van Marc Sarens (kranen). Het is telkens een blij weerzien en ook de partners schuiven mee aan. Ik zelf ben in 1980 bij de groep gekomen in vervanging van Jeff Van Malderen.”

Op de foto van zondag 7 juli in Kobbegem herkennen we van links naar rechts: Roger Van Veer (basgitaar/zang), Jeff Van Malderen (gitaar), Piet De Roy (gitaar), François Biesemans (trompet), manager Roger Meskens, Jeanine “Jenny” Van den Borre (zang), Albert Schoukens (gitaar), Leo De Baerdemaeker (basgitaar) en Willem Cleymans (gitaar/keyboards).

Hierna volgt nog een beeld van het laatste optreden van de groep. In 2009 maakten ze een uitstap met de boot en ook daar werden de instrumenten boven gehaald. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk