Opwijk organiseert 2de troostconcert op begraafplaats Droeshout.

Al enkele jaren organiseert bijna één op twee Vlaamse gemeenten op 1 november, samen met Reveil vzw, een troostconcert. Daarbij brengen lokale muzikanten, dichters en vertellers een eerbetoon aan de overledenen.

“Hiermee wil men het signaal geven dat niemand wordt vergeten, en willen we bouwen aan een warmere rouwcultuur in Vlaanderen. De missie is om de inwoners een hart onder de riem te steken, en om afscheid bespreekbaarder te maken,” aldus medeorganisator Vincent De Pauw.

De tweede editie door op de begraafplaats van Droeshout. Christel Van Malder, Vincent De Pauw en enkele mede organisatoren (Wouter De Koster, Ewout De Koster, Debby De Croes en Bettina Götzfried) nemen dit in handen, samen met de steun van de Gemeentelijke Cultuurdienst.

Deze editie van het troostconcert heeft plaats op 1 november om 17uur, rond zonsondergang, en dit in een intieme en troost gevende sfeer. Lokale dichters en muzikanten zorgen voor passende gedichten en muziek.

De huidige dorpsdichter Nele Bruynooghe, en haar voorgangers Cindy Hermans, Eddy Hilliaert en Debby De Croes brengen passende gedichten. De muziek en zang wordt gebracht door Mien Heyvaert, Reinhilde Dewit, Johan Deleu en Jan Couck.

“We voorzien voor de toeschouwers een kleine attentie, die nadien mag meegenomen worden naar een grafsteen van een dierbare of naar huis,” besluit De Pauw.

Volgend jaar zal de derde editie plaatsvinden op de begraafplaats van Mazenzele.

Voor meer info kan je terecht bij Vincent De Pauw: vincent.depauw@gmail.com of 0476-56.69.15

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk