Bestuurder moet bevrijd worden na zware botsing met bus De Lijn

In Rossem bij Wolvertem is vrijdagmorgen een personenwagen zwaar in botsing gekomen met een bus van De Lijn. De bestuurder van de wagen zat gekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Hij raakte uiteindelijk lichtgewond. Op de bus zaten geen reizigers.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur op de hoek van de Veilinglaan en Rossemdorp. De bestuurder van een BMW kwam vanuit Rossemdorp de Veilinglaan opgereden. Volgens een ooggetuige zou hij daarbij niet gestopt zijn. Vanuit richting Wolvertem kwam een gelede bus van De Lijn gereden die de botsing niet meer kon vermijden.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De bestuurder van de BMW raakte lichtgewond maar zat wel bekneld. “Het ging om een deformatie van de deur zodat deze niet meer opent”, aldus brandweerwoordvoerder Wouter Jeanfils van de zone Vlaams-Brabant West. De ontzetting ging niet zonder moeite en nam geruime tijd in beslag, bijna anderhalf uur.

De ontzetting ging niet zonder moeite en nam geruime tijd in beslag, bijna anderhalf uur.  Op de bus zaten geen reizigers en de bestuurder raakte niet gewond. Al die tijd bleef de rijweg helemaal afgesloten en moest het verkeer zowel richting Steenhuffel als Wolvertem rechtsomkeer maken en omrijden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise