Nieuwe bushaltes op Wolvertemsesteenweg “Drijpikkel”

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 11 maart 2024 de bushaltes op de Wolvertemsesteenweg (N211) ter hoogte van Drypikkel in Merchtem. De haltes krijgen in beide richtingen een aanliggend verhoogd perron en komen tegenover elkaar te liggen. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken 4 weken. Doorgaand verkeer kan beurtelings langs de werfzone rijden.

De bushaltes ‘Merchtem Langeveldstraat’ krijgen in beide richtingen een aanliggend verhoogd perron. Zo wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer verhoogt en kan iedereen er comfortabel de bus nemen. De halte richting het centrum van Merchtem verschuift zodat beide haltes ter hoogte van Drypikkel tegenover elkaar komen te liggen. Het begin van de bebouwde kom wordt zo na de werken duidelijk aangeduid door de twee bushaltes.

De werken starten op 11 maart en per rijrichting wordt twee weken gewerkt. Er wordt telkens één rijstrook ingenomen, waardoor de Wolvertemsesteenweg steeds open blijft voor verkeer. Voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen de werken passeren. Fietsers steken over aan de tijdelijke verkeerslichten en rijden een kort stuk aan de andere kant van de weg.

De Lijn plaatst net buiten de werfzone tijdelijke haltes. Het openbaar vervoer kan vertraging oplopen, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat doorgaand verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk