21 straten krijgen dit jaar nog een nieuw wegdek in Asse.

Op de meest recente gemeenteraad keurde het bestuur een lijst met wegen goed die dit jaar een nieuwe laag asfalt zullen krijgen. De werken voorzien geen rioleringswerken maar enkel herstelling van het wegdek.

Jaarlijks moet de gemeenteraad het bestek goedkeuren waarin de gemeentewegen opgesomd staan die in aanmerking komen. Deze straten zijn opgenomen in een meerjarenplan van de gemeente. Deze wegen worden hersteld of voorzien van een nieuw wegdek. In de meeste gevallen gaat het om de toplaag die gefreesd wordt en waar een nieuwe laag asfalt op gegoten wordt. In de lijst staan voor dit jaar 21 gemeentewegen die zullen worden aangepakt.

Kerklaan en kruispunt Keienveld, Putberg containerpark, Reekstraat, Ichelgemstraat, Zavelstraat, Hennekenmolen, Bergestraat, Hammestraat, Smidsestraat, Beekstraat, Asbeekstraat, Spiegelstraat en Brugstraat, Aloïs De Deckerstraat en Kespier. Ook op het Kerkplein Krokegem, Kouter, Kerklaan, Schermershoek, Noorderlaan, Godfried Kurthstraat en Langestraat zal er gewerkt worden.

“We hebben meer dan 200 kilometer asfaltwegen in onze gemeente. We stellen deze lijst op door te kijken naar de straten die de grootste nood hebben en intensief gebruikt worden”, zegt schepen van Openbare Werken Guy De Bondt (CD&V). “Door de toplaag te herstellen, vermijden we grotere schade en hogere kosten. Deze lijst is niet limitatief, het kan zijn dat er andere straten zijn die er erger aan toe zijn. Zo weten we bijvoorbeeld dat de kasseien van de Asbeekstraat en Putberg er ook slecht bij liggen. Maar dat zal aangepakt worden in een algemeen plan voor heel Asbeek.”

De gemeente gaat nu op zoek naar een aannemer die deze werken kan uitvoeren. De verwachte kosten bedragen ongeveer 400.000 euro

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk