Affiche Peizegemkermis voorgesteld

Het blijft altijd een spannend moment in de gemeentelijke basisschool Ten Bos als de affiche van Peizegemkermis wordt voorgesteld. Dan rijst de vraag wie de winnende tekening heeft gemaakt die de affiche zal kleuren en welke klas mag meedelen in de hulde.

Voor deze editie was het een ganse klas die won, namelijk de 2de kleuterklas van de juffen Laura en Geertrui. Hun 24 bengeltjes mochten bij die opdracht elk een droomwolkje voltekenen met iets dat op de kermis te vinden is. Al die creativiteit werd in een soort collega of dromenbundeling gegoten en dat alles pronkt nu op het programma van de kermis.

De winnaars werden niet in de bloemen maar wel in de paaseieren gezet door schepen van Peizegemkermis Lien Casier (CD&Vplus) en burgemeester Maarten Mast (LvB). De winnaars wacht nu enkele maanden eeuwige roem in de school. En om dat nog meer te benadrukken kregen ze ook allemaal een witte zonnebril zodat ze zichtbaar zijn als ze over de kermis wandelen. Ook burgemeester Mast poseerde met zo‚Äôn hebbeding. ‚ÄúAls minister Ben Weyts in pyjama voor de klas komt, dan mag ik ook wel een zonnebril opzetten zeker!‚ÄĚ

De kermis zelf gaat door van vrijdag 19 april tot en met zondag 28 april en de bezoekers zullen meteen ook kunnen kennismaken met het nieuw aangelegde, en het mag gezegd, mooi kerkplein. Het lijkt erop of het aantal activiteiten tijdens deze kermisweek nog steeds toeneemt!

De traditionele elementen zijn gebleven zoals: de kroegentocht, koers op zaterdag in het eerste weekend, jaarmarkt op maandag, de Boskantrun op de tweede zaterdag en op de slotdag de rommelmarkt en het muziekfestival op de kiosk met de Merchtemse muziekmaatschappijen. Er staat nu ook een (verwarmde) feesttent op het kerkplein en op zondag 20 april organiseren Tronk, KAJ Peizegem en Siccard Boys daarin een grote fuif. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk