Zorgcampus OPcura: vijf dagen fietsen!

Welzijnsvereniging OPcura organiseert een fietsweek van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart 2024 en met het geld dat daarbij bijeen gereden of gekoerst wordt wil men de aankoop van een duofiets voor de bewoners van de campus mogelijk maken.

“Een duofiets is een speciale tandem met drie wielen en uitgerust met een elektromotor waarbij de begeleider en de bewoner naast elkaar zitten. Een dergelijke fiets maakt het mogelijk om op een veilige manier met onze bewoners een fietstocht te maken en vormt een mooie aanvulling op onze rolstoelfiets. De aankoopprijs van een duofiets wordt geraamd op een bedrag tussen 10.000 en 12.000 euro,” aldus voorzitter Peter Beerens.

“Door sponsoring en tal van activiteiten tijdens deze fietsweek hopen we enerzijds zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze aankoop, maar willen wij anderzijds ook bewoners, familie, personeel, sympathisanten… in beweging brengen,” vervolgt Geert Geeroms, de directeur van het woonzorgcentrum De Oase.

“Tijdens deze week wordt onze polyvalente zaal omgevormd tot een ‘velodroom’ met aangepaste fietsen, hometrainers, fietsen op rollen… waarbij bewoners, bezoekers, personeel, vrijwilligers en sympathisanten kilometers bij elkaar kunnen fietsen. Per gereden minuut moet er dan een sponsorbijdrage gegeven worden van een euro.

Maandag 25 maart 2024 om 10 uur zetten we onze fietsweek in met een nostalgische en sfeervolle start. De velodroom wordt dan officieel geopend. Naast de velodroom organiseren wij de hele week heel wat activiteiten voor het brede publiek. Zo kunnen bezoekers hun steentje bijdragen door maandag 25 of dinsdag 26 maart 2024 ‘s avonds op afgesproken tijdstip virtueel mee te fietsen met een competitie op de Zwift.

Woensdag 27 maart om 19.30 uur komen bezoekers te weten hoe je je sportprestatie kan verbeteren door voeding. Piet De Pauw, docent sportvoeding en praktiserend sportdiëtist informeert met de juiste tips en tricks.”

Peter Beerens vervolgt: “Donderdag 28 maart 2024 om 18.30 uur kan je als het als duo of groep van max. 8 personen in een competitie “De snelste op rollen” opnemen tegen mekaar op de fietsen op rollen onder leiding van de onverslijtbare Jean Keppens.

En tot slot organiseren wij op vrijdag 29 maart 2024 om 14 uur een recreatieve fietstocht van 12 km langs Opwijkse wegen. Iedereen kan aansluiten bij de groep en zo op sportieve wijze een fijn moment beleven. Bij aankomst kan je in het wielerdorp op de zorgcampus je fiets laten graven, een elektrische fiets uitproberen, iets eten, drinken, bijpraten en een dansje plaatsen op het Bal Pedal met live muziek van Luc Around.

Bovendien komen bezoekers tijdens de prijsuitreiking te weten wie de grote fietswinnaars van deze week zijn en of we de aankoop van onze duofiets kunnen realiseren.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk