Joggingclub Meelopers organiseert tiende Plantentuinjogging

Ook dit jaar organiseert Joggingclub Meelopers Meise, in nauwe samenwerking met de Sportdienst van de gemeente Meise en met Plantentuin Meise, de jaarlijkse Plantentuinjogging. Deze tiende editie zal plaatsvinden op zondag 12 mei.

Het licht heuvelachtige parcours loopt voor 99 procent door de Plantentuin Meise. Dit unieke kader biedt aan iedereen de gelegenheid om er een mooie sportieve dag van te maken. Er kan gekozen worden voor twee afstanden: 7 of 13,8 km. Ook wandelaars zijn welkom. Snel beslissen is de boodschap want vorige edities telden rond de 800 enthousiaste deelnemers en waren snel volzet.

Ook dit jaar wordt het goede doel gesteund. Een deel van de opbrengst van onze Plantentuinjogging gaat naar het Virunga National Park in Congo. De berggorilla’s die er in het wild leven, worden met uitsterven bedreigd. “We steunen er ook de Virunga Rangers en hun familie”, klinkt het. Een ander deel van de opbrengst zal dit jaar naar een tweede goede doel gaan. Welk doel dat is, wordt later bepaald.”

Inschrijven voor de Plantentuinjogging kan via de website www.meelopersmeise.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise