Merchtemse sportlaureaten gehuldigd

Na enkele jaren zonder mocht de huldiging van de Merchtemse sportlaureaten deze keer iets meer zijn, stelde schepen van Sport Toon Luypaert in zijn openingstoespraak. Plaats van afspraak was de Gemeentelijke Feestzaal Brussegem en die was niks te groot om al die sporters te herbergen. Sportanker Ruben Van Gucht speelde nog eens op vertrouwde bodem en praatte alles naadloos aan mekaar. De mensen van de sportdienst zelf leverden ‚Äúeen sterke prestatie‚ÄĚ wat de opbouw van het gebeuren betrof. En ook niet onbelangrijk, de consumpties die avond waren gratis!

Een bonte revue betrad het podium. De snellopende postbode Tim De Ridder mocht de spits afbijten bij de individuele sporters en na hem kwamen karter Jenthe Van Malderen, zwemsters Kathy Van Lindt en Caroline Deblangy, trialrunner Jens De Pauw en atletiekbeoefenaar Wim Peter Schottey. Later op de avond kwamen daar ook nog bij: judoka’s Dirk Vandevoort en Lisa-Marie Vandroogenbroeck en Annie Vander Perre, Tibo Van Assche en Tine Magnus uit de paardensportwereld. Merchtem is rijker aan sporters dan men zou denken.

Bij de ploegsporters was er een geweldige delegatie van basebalclub The Merchtem Cats met liefst vijf ploegen. Diploma’s waren er ook voor hockeyclub Blue Sox, petanqueclub De Blockskes, jeugddansgroep Gembada, FC Cristal Boys, zaalvoetbalclub De Copainkes, badmintonclub MBC Drop, Natuurwandelaars Merchtem en de vrouwentennisploeg van Thermae Sports. Luka Steenackers en Abel Tyberghien mochten voor Cycling Club 1785 (ex-WKNWB) het podium op.

Tussendoor was er nog een ladder- en wheelact-optreden van de Italiaan Daniele. Er werd een strikte timing aangehouden en in het derde schuifje van de avond werd begonnen met verdienstelijke clubmensen zoals Guido Melis (MBC Drop), Mark Vanderstraeten (VK IFI) en de bestuursleden wielerclub Noord-West-Brabant, Jean-Pierre Leon, Josephine Biesemans en Mariella Van Hagendoren.

Als slotakkoord werd de in Merchtem woonachtige Tom Pidcock opgevoerd. De Britse wielrenner kon niet aanwezig maar werd via een liveverbinding toch naar Brussegem geloodst. Dat leverde, samen met zijn begeleider en onvervalste Merchtemnaar Kurt Bogaerts, nog een plezante babbel op als afsluiter. En er mocht ook nog iemand met een truitje van Pidcock naar huis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk