Gespreksavond over toekomst land- en tuinbouw in Vlaanderen

Over de land- en tuinbouw is de jongste tijd al heel wat te doen geweest. Is er in feite nog toekomst voor die sectoren? Wie daar meer wil over weten komt donderdagavond 8 december best naar de raadzaal van het Merchtems gemeentehuis. Daar zullen topsprekers uit het Vlaams Parlement hun licht laten schijnen over deze problematiek. Dat zijn de Vlaamse Open VLD-parlementsleden Gwendolyn Rutten, Steven Coenegrachts en Bart Van Hulle. Zij hebben zich verdiept in de materie en zullen tekst en uitleg geven over dit thema.

Open VLD-voorzitter van de Merchtemse afdeling, Luc Asselman: “De voorbije tien jaar heeft Open VLD-Merchtem zich onder meer ingezet voor de landbouw in onze gemeente. We hebben in ons beleid steeds getracht om onze land – en tuinbouwsector te ondersteunen met allerhande maatregelen. Denken we maar aan de groenbemestingspremies, de premies voor bodemanalyse of de inzameling van de landbouwfolies om er een paar op te noemen.

Toch ervaren we ook een toenemende druk op de sector. Het klimaat, het milieu, maar ook het ruimtegebruik in Vlaanderen zorgt voor belangenconflicten met verregaande gevolgen voor de sector. Het PAS akkoord is nog niet verteerd of er staat met het MAP7 al een andere uitdaging voor de deur.

Tijdens een gespreksavond met die drie Vlaamse parlementsleden gaan we graag dieper in op deze problematiek: “Is er nog toekomst voor de land – en tuinbouw in Vlaanderen”.

Het debat vangt aan om 20u00 stipt. Nadien zal er nog gelegenheid zijn om bedenkingen te maken of vragen te stellen. Inschrijven kan op luc@maggiedeblock.be  (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk