Pluk de toekomst op Het Gezonde Plukveld

Het Gezonde Plukveld, de zelfoogstboerderij van Luc Robberechts in de Galgestraat, is ondertussen een begrip geworden in Merchtem. Op vrijdag 23 september waren de leerlingen van het zesde leerjaar van de Merchtemse scholen er te gast en konden zij er een traject afleggen dat kaderde in functie van “consumeer met respect voor mens en milieu.”

Dit was een initiatief van de gemeentelijke Noord-Zuid adviesraad en de gemeente Merchtem. Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Toon Luypaert: “De producten die in onze winkelkar of onze boodschappentas belanden, kiezen we overwegend op basis van behoefte, prijs en kwaliteit. Maar er komt meer bij kijken. Want kopen is ook kiezen. Maken we hierbij voldoende keuze voor mens en leefmilieu? Met elke aankoop kunnen we een bijdrage leveren tot een duurzaam consumentengedrag en een eerlijke handel.”

Dat verhaal probeerde men op verschillende standen op het grote veld aan de man te brengen, op vrijdag aan de kinderen en op zondag 25 september aan het grote publiek. Op het traject kon men standen terugvinden van Natuurpunt, Velt, Plukveld/CSA-netwerk, Wereldwinkel, Schone Kleren Campagne, Mosquito in the Room en Rikolto. Elk met zijn verhaal.

De kinderen die waren alvast geïnteresseerd. Torenhof had voor iedereen een appel in petto en de zesdejaars van Sint-Donatus maakten desserts klaar met allemaal duurzame producten. En dat alles in een gezellig en groen ontmoetingskader. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk