Oprit A12 aan Plantentuin definitief dicht

De afsluiting van de oprit van de A12 aan de Plantentuin in Meise is positief geëvalueerd. In samenspraak met de gemeente Meise werd beslist dat de oprit definitief wordt afgesloten.

Wegen en Verkeer besliste, in samenspraak met het gemeentebestuur van Meise, om in het najaar van 2021 de oprit aan de Plantentuin van de A12 af te sluiten. Aan de oprit gebeurden in het verleden al verschillende zware ongevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer motiveerde de afsluiting met het feit dat er conflictsituaties waren tussen automobilisten en fietsers, en tussen automobilisten onderling.

De automobilisten uit de omgeving die de A12 willen nemen, konden gebruik blijven maken van de oprit Meise (oprit nr. 3, lokaal bekend als het kruispunt “Manke Vos”) en oprit Strombeek-Bever, beide zowat twee kilometer verderop, of van de dichtstbijzijnde opritten van de Brusselse ring (de oprit Grimbergen of de oprit Romeinse Steenweg).

Op 30 augustus vond de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid plaats. Daar werd de definitieve sluiting van de A12-oprit ter hoogte van de Plantentuin positief geëvalueerd. Een petitie met 575 handtekeningen voor het behoud van de oprit mocht niet baten. De gemeente blijft wel de vraag voor een nieuwe veilige oprit richting Brussel (aan de Baradouz) op tafel leggen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise